Іспанська компанія перевіряє, хто підписав угоду з Україною

Середа, 28 листопада 2012, 11:30

Іспанська компанія Gas Natural SDG, SA з'ясовує, мав чи її представник повноваження підписувати угоди про співробітництво з українською стороною щодо реалізації проекту "LNG-Термінал" 26 листопада.

Про це 28 листопада заявив міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко, повідомляє УНІАН.

"Наскільки я зрозумів, вони зараз з'ясовують технічні питання, пов'язані з тим, чи було чи в нього доручення (на підписання)", - сказав Бойко.

Міністр відзначив, що представник, що підписав документ, брав участь від компанії Gas Natural SDG, SA у всіх переговорах з Україною.

"Він, у всякому разі, брав участь у всіх переговорах від цієї компанії", - сказав Бойко. 

Разом з тим, за даними "Інтерфакс-Україна", Бойко говорив про іспанську компанію Enagas S.A. і зараз Україна перевіряє повноваження представника цієї компанії, що підписав угоду по консорціуму для LNG-Термінала.

Фото з сайту Кабміну 

Крім того, на сайті урядового порталу названі зовсім інші компанії, з якими Україна підписала угоду про будівництво LNG -Термінала.

У свою чергу прем'єр Микола Азаров на засіданні Кабміну 28 листопада привітав міністрів "з історичним моментом – підписанням угоди про будівництво LNG-терміналу".

За його словами, Україна фактично зробила перший крок до того, щоб стати самостійним гравцем на газовому ринку.

"Зріджений газ для нас буде вдвічі дешевший за російський. Із виходом на повну потужність термінала в порту "Південний" Україна зможе отримувати більше 10 млрд. кубометрів газу на рік. Це майже половина тих обсягів газу, які ми сьогодні фактично купуємо в Росії. Тому це – стратегічний плацдарм для остаточного вирішення газового питання для України", - заявив Азаров.

Як відомо, раніше іспанська компанія Gas Natural Fenosa заявила, що не знає  людину, яка від їхнього імені підписала угоду з Україною щодо управління консорціумом з будівництва LNG-терміналу на 1,1 мільярди доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування