Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мажоритарники не поспішають оголошувати про вступ у фракції

Четвер, 29 листопада 2012, 11:48

Депутати-мажоритарники у новому парламенті не поспішають вступати у фракції – лише 3 з 43 самовисуванців повідомили про свій вибір.

Так Давид Жванія увійде до фракції Партії регіонів, Оксана Калетнік до комуністів, а Олесь Доній заявив про можливість приєднання до УДАРу, зазначає Радіо "Свобода".

Колишній "директор парламенту" часів президента Леоніда Кучми, а нині депутат-самовисуванець Олександр Волков не поспішає офіційно приєднуватися до провладної більшості, але й не планує входити в опозиційні фракції.

"Я такого рішення не ухвалював. Перш за все воля моїх виборців – вони мене обирали як самовисуванця. Думаю, будуть утворюватися якісь групи", - сказав він радіо.

"Це протистояння політичних партій вже всім набридло. Мені люди казали: якщо треба проголосувати за те, щоб у нас було добро – голосуйте. Вони мене для цього обирали, а не для того, щоб я там бився і блокував законопроекти, які висуває та, чи інша партія", - заявив Волков.

Також між владою і опозицією залишаються Віктор Балога та двоє його братів – рідний Павло Балога і двоюрідний Василь Петьовка, які висувалися від партії "Єдиний центр".

Вступ до партійних фракцій обмежує можливості депутата щодо реалізації своїх передвиборчих обіцянок, пояснив Василь Петьовка.

"Думаю, не обов’язково бути конкретно там, чи там. Вхід до тієї чи іншої фракції – це перший крок, після якого починається фракційна дисципліна та інше. Мене що – фракція обрала до парламенту? Я можу обіцяти одне: в цьому році точно і найближчі 3-4 місяці я не збираюся нікуди йти. Я хочу побачити, чим буде займатися Верховна Рада", - сказав він.

Заяву про входження до певної фракцій не підписував і Петро Порошенко.

Водночас Давид Жванія, Володимир Литвин, Сергій Гриневецький, Григорій Калетнік, Ігор Рибаков, Володимир Пилипенко та Віталій Чудновський, за неофіційними даними, вже погодилися поповнити лави пропрезидентської більшості.

Якщо вони приєднаються до фракції Партії регіонів, то вона налічуватиме 192 депутати.

Щоб створити більшість, регіоналам треба буде переманити до себе ще 34 мажоритарники.

Серед них залишається тільки двоє партійних: Лев Миримський, який висувався від партії "Союз" та Олег Ляшко від Радикальної партії, решта – самовисуванці.

Відтак, на думку політолога Михайла Погребінського, "регіонали" мають невеликі шанси зібрати більшість, натомість може виникнути кілька центрів, крім фракцій, навколо яких об’єднаються депутати.

"Десяток мажоритарників будуть підтримувати опозицію. Від 8 до 14. А решта будуть з владою", - вважає він і не виключає, що і мажоритарники, і частина партійних "будуть грати свою гру, можуть шукати – на кого поставити як на майбутнього президента".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: