Луценка пообіцяли відправити до лікарні в "найближчі два-три дні"

П'ятниця, 30 листопада 2012, 15:43

Найближчими днями Юрія Луценка можуть перевести з колонії у лікарні.

Як повідомив "Українській правді" Юрій Стець, таку обіцянку дав групі депутатів, які приїхали до Менської колонії, голова обласної пенітенціарної служби Олександр Доробалюк.

"Голова облуправління пенітенціарної служби у Чернігівській області пообіцяв, що в найближчі два-три дні Луценко буде відправлений на стаціонарне обстеження у лікарню і буде знаходитись там до моменту завершення обстеження, а термін його перебування у спеціалізованому медичному закладі визначать лікарі", - розповів Стець.

За словами Стеця, депутати також вимагали, щоб дружина Луценка Ірина змогла спілкуватися з ним у якості захисника у відкритому режимі, тобто без обмежувального скла.

Депутати в колонії. Фото Facebook з Арє'ва

Пізніше Юрій Стець та Володимир Ар'єв, які потрапили в середину колонії, побачили, що така можливість Ірині Луценко була надана.

Депутати також оглянули камеру, де тримають Луценка.

За словами Стеця, вони також мають намір просити керівництво колонії допустити до екс-міністра внутрішніх справ політиків Віталія Кличка та Кирила Кулікова, а також журналіста Сергія Рахманіна, зустріч Луценка з якими раніше не відбулась.

"Юра Луценко поїде в лікарню лише після того як йому поновлять право на побачення з особами, яких він сам обере. Він написав заяву керівництву колонії", - написав у своєму Facebook нардеп Ар'єв.

За його словами, це побачення керівництво колонії погодилося поновити.

"Подивимося як обіцянка буде виконана. Якщо ні - поїдемо в Мену більшим складом", - написав нардеп.

Як відомо, у п'ятницю п'ятеро депутатів-опозиціонерів поїхали до Менської виправної колонії вимагати від керівництва установи забезпечити належне лікування Юрія Луценка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування