Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросуд запитав в України інформацію про Развозжаєва

П'ятниця, 30 листопада 2012, 17:19

Європейський суд з прав людини просить уряди Росії та України надати інформацію про зникнення і подальший арешт Леоніда Развозжаева.

Про це повідомила адвокат Развозжаева Ганна Ставицька, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми направляли звернення до ЄСПЛ про екстрене втручання в справу Развозжаева. Сьогодні ми отримали інформацію з суду про те, що суд просить у урядів Росії та України надати свою інформацію з цього приводу", - повідомила вона.

"Це дуже добре, тепер уряд буде знати про подану скаргу і про наявність реакції на неї", - повідомила адвокат.

Як відомо, 5 жовтня на телеканалі НТВ був показаний фільм "Анатомія протесту-2". З його змісту, зокрема, випливало, що екс-президент Банку Москви Андрій Бородін висловив готовність виділити велику суму грошей на підтримку позасистемної опозиції в РФ.

Посередником, за твердженням творців фільму, виступив глава комітету з оборони і безпеки парламенту Грузії Гіві Таргамадзе, а одним з виконавців плану активізації протестного руху в Росії є координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов, а також націоналісти.

17 жовтня Удальцов і його помічник Костянтин Лебедєв були викликані на допит в СКР в якості підозрюваних, у їхніх квартирах пройшли обшуки.

Перший був відпущений під підписку про невиїзд, а другий затриманий і пізніше арештований до 16 грудня, йому пред'явили звинувачення. Помічника депутата Іллі Пономарьова Леоніда Развозжаева знайти не вдалося, його оголосили у федеральний розшук.

22 жовтня стало відомо про затримання Развозжаева. При цьому, за даними СКР, Развозжаев з'явився з повинною, а сам активіст заявив правозахисникам, що невідомі люди схопили його в Києві, де він намагався отримати політичний притулок, застосували тортури для схиляння до явки з повиною і доставили в Москву. Басманний суд Москви заарештував опозиціонера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: