"Регіонал" запевняє, що ПАРЄ побачила у виборах ще й позитив

П'ятниця, 30 листопада 2012, 18:23

Критичні моменти в проведенні парламентських виборів, відзначені Постійним комітетом ПАРЄ, в основному пов'язані з недосконалим законодавством.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Іван Попеску, коментуючидоповідь за результатами парламентських виборів в Україні, винесений на обговорення Постійного комітету ПАРЄ.

"Не було ніяких голосувань по доповіді, тому що Постійний комітет не має повноважень голосувати за доповідями. Постійний комітет тільки бере до відома", - розповів депутат.

Попеску звернув увагу на те, що Гросс зазначив, що обмежений у часі, тому буде звертати увагу в основному на критичні моменти, разом з цим підкресливши, що опозиція йде в парламент, значить, вибори відбулися і їх визнають.

"Тобто були і позитивні моменти, на які теж звернув увагу пан Гросс", - сказав парламентарій.

"Виступав також голова ірландської делегації, який поділився своїми враженнями від проведення виборів. Він сказав, що те, що він бачив у день виборів та при первинному підрахунку голосів на дільницях, свідчить про те, що вибори були дуже добре організовані і відповідали стандартам", - додав політик.

Попеску також зазначив, що в доповіді багато говорилося про технічні партії, але нічого не було сказано про технічні кандидатів, хоча ця технологія використовувалася найчастіше саме опозиційними політичними силами.

"Тому я просив доповідачів, щоб вони були об'єктивними до кінця", - заявив депутат.

"Найголовніший висновок - це те, що сьогодні постійний Комітет взяв до відома як позицію Гросса, так і позицію представника Ірландії, який сказав, що вибори проходили добре і у відповідність із законом. Також і позицію Лундін, доповідачки по Україні, яка не погодилася з Гроссом про направлення постелекторальной місії", - сказав "регіонал".

"Найголовніше - ПАРЄ прийняла до відома, що вибори в Україні відбулися", - підкреслив депутат.

"А всі критичні моменти в основному пов'язані з недосконалим законодавством, яке було прийнято при широкому консенсусі як більшості, так і опозиції. І те, що законодавство недосконале, - за це в рівній мірі несуть відповідальність як представники більшості, так і опозиції", - уточнив Попеску.

"І в майбутньому треба внести зміни до законодавства, щоб привести його у відповідність з європейськими нормами і вимогами Венеціанської комісії", - резюмував політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування