Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція: ВР може працювати і без депутатів з проблемних округів

Вівторок, 6 листопада 2012, 10:42

В опозиції констатують, що нова Верховна Рада почне працювати без участі п'яти депутатів, доля яких в округах ще не вирішена.

Про це заявив журналістам представник опозиції у ЦВК Руслан Князевич.

"Проблем немає, оскільки згідно з Конституцією, для того, щоб парламент почав працювати, необхідно не менше 300 голосів", - заявив він.

"Проблема існує лише в тому, що якщо це (рішення ЦВК) перекидати зараз у сесійну залу, зважаючи на те, що цей парламент, очевидно, вже нічого не прийме, а новий збереться і спочатку буде організовувати свою роботу, звичайно, все затягнеться на невизначений термін", - зазначив він.

Водночас закликав ЦВК почати перерахунок голоси по 5 округах,  а не перекладати відповідальність на Верховну Раду.

Він нагадав, що ЦВК має всі важелі і механізми для того, щоб підрахувати голоси самотужки. А після її звернення до Верховної Ради "ситуація зайшла у глухий кут", тому що тепер парламент має ухвалити новий закон, або прийняти зміни до старого для того, щоб призначити переголосування через неможливість встановлення результатів.

"ЦВК не може робити прогалину довкола цих округів, а зобов'язана взяти на себе відповідальність, передбачену законом, і негайно встановлювати підсумки голосування по цих округах" , - заявив він.

"У них є всі важелі, однак є небажання визнавати перемогу опозиційних кандидатів", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування