ОПОЗИЦІЯ ВИСУНУЛА УМОВУ ВИЗНАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИБОРІВ

Вівторок, 6 листопада 2012, 13:45

Об’єднана опозиція "Батьківщина" не визнає результати виборів, поки опозиційним кандидатам не повернуть "вкрадені мандати".

Про це йдеться в заяві об’єднаної опозиції.

У "Батьківщині" вважають, що Центральна виборча комісія, прийнявши 5 листопада рішення про неможливість встановлення результатів виборів у 5 округах (№ 94, 132, 194, 197, 223), "виконала вказівку влади для того, щоб не допустити перемоги опозиційних кандидатів та легалізувати масштабне спотворення волевиявлення громадян".

"Об’єднана опозиція "Батьківщина" не визнає таке антинародне та незаконне рішення ЦВК, прийняте на догоду владі. Ми невідкладно оскаржимо його в суді і не визнаємо результати виборів до тих пір, поки всі опозиційні кандидати, в яких намагаються вкрасти перемогу, не отримають свої депутатські мандати", - наголошується в заяві.

"Вимагаємо від ЦВК взяти відповідальність за встановлення підсумків голосування на себе", - наполягає об’єднана опозиція.

"У неї є всі повноваження та законні підстави для того, щоб самостійно встановити за протоколами з мокрими печатками результати голосування у кожному з цих мажоритарних округів та оголосити перемогу опозиційних кандидатів", - наголошує "Батьківщина".

За словами опозиціонерів, протоколи з мокрими печатками по кожному з проблемних округів, паралельний та громадський підрахунок голосів засвідчують перевагу кандидатів у депутати від опозиції.

"Однак влада не змирилася із таким вибором громадян та перемогою опозиції. Режим Януковича застосував тотальні, цинічні та неприховані масові фальсифікації", - обурюється "Батьківщина".

Серед них – "псування бюлетенів, підробка протоколів, силове захоплення окружних виборчих комісій, застосування загонів спецпризначення проти мирних громадян, погрози фізичної розправи над членами дільничних та окружних виборчих комісій, підтасовки при введені даних про підсумки голосування на сервер ЦВК та інші брудні технології", наголошує опозиція.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...