Викрадена в Сирії журналістка попросила про допомогу у Facebook

Четвер, 8 листопада 2012, 10:56

Журналістка Анхар Кочнєва, яка є громадянкою України і яка була викрадена у Сирії, просить сирійську владу, українське і російське посольства виконати вимоги викрадачів.

Відеозапис із таким зверненням, висловленим арабською, розміщено в її Facebook.

"Мене звуть Анхар. Я перебуваю в місті Хомс", - цитує УНІАН її 15-секундне звернення.

"Я прошу українське і російське посольства, а також сирійський уряд виконати вимоги викрадачів", - звертається Кочнєва.

Про вимоги викрадачів вона не сказала.

Як повідомлялося, 12 жовтня стало відомо, що Кочнєва викрадена за 20 кілометрів від Хомса біля міста Ель-Кусейр, а 15 жовтня з’ясувалося, що вона є громадянкою України.

Прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров підтвердив, що громадянка України Кочнєва перетнула сирійський кордон 22 вересня.

За інформацією, отриманою від знімальної групи одного з російських телеканалів, з яким Кочнєва останнім часом працювала як перекладач, протягом 12-13 жовтня вона кілька разів виходила на зв'язок.

У телефонному режимі українка підтвердила факт свого викрадання 9 жовтня в районі населеного пункту провінції Хомс і примусового утримання бойовиками основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання Вільної сирійської армії.

Президент України Віктор Янукович 15 жовтня доручив МЗС, іншим органам державної влади вжити всіх заходів для звільнення Кочнєвої.

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року. Влада Сирії заявляє, що стикається з опором добре озброєних бойовиків, підтримка яким надається ззовні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування