У Сирії викрали журналістку - громадянку України

Понеділок, 15 жовтня 2012, 12:24

Викрадена в Сирії журналістка Анхар Кочнєва є громадянкою України.

Про це повідомив РІА "Новости" прес-аташе посольства РФ у Дамаску Сергій Марков.

"Російське посольство з'ясувало, що вона є громадянкою України. Акредитації ЗМІ вона тут не мала", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що журналістка є громадянкою РФ.

"Проте російське посольство в тісній співпраці з місцевою владою та з українським посольством займається з’ясуванням обставин її зникнення", - сказав дипломат.

Минулої п’ятниці подруга Кочнєвої Дарина Мітіна повідомила, що Кочнєва була викрадена за 20 кілометрів від Хомса біля міста Ель-Кусейр.

Фото Анхар Кочнєвої з її Facebook 

За наявною інформацією, Кочнєва приїхала до Сирії після того, як там розпочався конфлікт, який триває вже більше як півтора роки. Там вона працювала на порталі Утро.ру та займалася супроводом журналістів, які приїжджають до Сирії.

До цього Кочнєва працювала в Москві директором турфірми "Йорданський клуб". У різний час вона співпрацювала з російськими НТВ, РЕН ТВ і Russia Today, але на момент викрадення не входила в знімальну групу жодного з цих каналів.

Прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров підтвердив, що бойовики викрали українку, яка поїхала в Сирію як перекладач для знімальної групи одного з російських телеканалів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"За інформацією, яку ми отримали від знімальної групи одного з російських телеканалів, з яким громадянка України останнім часом працювала в якості перекладача, протягом 12-13 жовтня вона виходила з ними на зв'язок", - сказав він.

"В телефонному режимі громадянка України підтвердила факт свого викрадення 9 жовтня ... і насильного утримання бойовиками основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання Вільної сирійської армії ", - додав Дикусаров.

Прес-секретар МЗС повідомив, що умови утримання викраденої жінки зараз задовільні і зазначив, що ні сама українка, ні її родичі в посольство України в Сирії і МЗС України не зверталися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування