Янукович "після бійки" пошкодував про головний механізм фальсифікації виборів

П'ятниця, 9 листопада 2012, 11:26

Президент Віктор Янукович вважає помилковою норму закону про вибори народних депутатів, що передбачає формування виборчих комісій шляхом жеребкування.

"Ту поправку, яку внесли депутати від опозиції, і потім підтримали депутати з більшості, що комісії треба формувати з числа тих партій шляхом жеребкування - це була помилка", - сказав Янукович журналістам у п'ятницю в Нікосії в ході візиту на Кіпр, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він висловив переконання, що правильніше було б формувати комісії з числа парламентських партій. На думку президента, в комісіях тоді "було б більше порядку і відповідальності".

Янукович також вважає за необхідне "підняти планку відповідальності членів виборчих комісій".

Разом з тим, на його думку, недоліки закону в цілому не вплинули на результати голосування.

"Але це невелика частина, яка в цілому не вплинула на результати голосування", - зазначив Янукович.

Норми про жеребкування прописані в законі про вибори народних депутатів.

Порядок визначення членів окружкомів шляхом жеребкування (крім 5 представників партій) був виписаний постановою ЦВК у травні місяці. Після жеребкування в окружкоми не побрапили люди УДАРу і Свободи, зате потрапили люди технічних кандидатів.

У вересні ЦВК прийняла ще одну постанову авторства представника Партії регіонів Олександра Шелестова про порядок формування шляхом жеребкування дільничних комісій.

Після цього опозиція неодноразово заявляла, що в дільничні комісії були заведені люди лояльні до певної партії і кандидатам. Дуже часто жеребки з потрібними кандидатами були спеціально помічені.

Саме на дільничні комісії припадає найбільший відсоток фальсифікацій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News