В окружкомах не буде представників "УДАРу" і "Свободи"

П'ятниця, 24 серпня 2012, 17:58

До складу 225 окружних виборчих комісій не буде включено жодного представника від партії "УДАР Віталія Кличка" та ВО "Свобода".

Це випливає з результатів жеребкування, яке було проведено на засіданні ЦВК у суботу, передає Інтерфакс-Україна.

Голова ЦВК Володимир Шаповал нагадав, що до складу окружної комісії входить не менше 12 і не більше 18 осіб.

При цьому до складу окружкомів в обов'язковому порядку включаються кандидатури п'яти парламентських фракцій. За його словами, всі п'ять фракцій подали по 225 кандидатур, і всі вони включаються до складу окружкомів.

З 87 партій, які висунули кандидатів, скористалися своїм правом подачі кандидатур 81 партія. Вони зробили подання на 13 тисяч 536 кандидатів, 112 з яких були відхилені у зв'язку з невідповідністю документів вимогам закону.

Таким чином, на решту 2 тисячі 926 вакантних місць в окружкомах приходиться 13 тисяч 424 кандидатури.

Жеребкування проводилася в наступному порядку. У барабан були вкладені конверти з назвами 81 партії. Представник ЦВК діставав по одному конверту і та партія, конверт якої він витягував, отримувала право на включення всіх своїх кандидатур на наявні вакантні місця.

Таким чином, в результаті жеребкування отримали право на включення своїх кандидатур до окружкомів 19 партій.

Так, до всіх 225 окружкомів будуть включені представники партій: "Молодь до влади", "Україна - Русь єдина", "Народно-трудовий союз України", а також Всеукраїнської партії "Братство", партії "Зелена планета".

Крім того до окружкомів будуть включені представники партії Наталії Королевської "Україна - вперед" (223 кандидатури), партії "Русский блок" (223 кандидатури), партії "Русское единство" (221 кандидатура), партії "Союз анархістів України" (220 кандидатур) , Ліберальної партії України (219 кандидатур), Християнсько-демократичної партії (219 кандидатур), ВО "Єдина родина" (212 кандидатур), Української народної партії (178 кандидатур), партії "Єдиний центр" (43 кандидатури), Народно-екологічної партії (32 кандидатури), "Громадянської солідарності" (5 кандидатур), партія "Солідарність жінок України" (4 кандидатури), Народного Руху України та партії "Сам за себе" - по одній кандидатурі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування