Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс хоче провести в Україні ще й матчі Євро-2020

Понеділок, 10 грудня 2012, 09:33

Київ чи Донецьк можуть претендувати на проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2020 року.

Таку думку висловив екс-президент Федерації футболу України, член виконкому УЄФА Григорій Суркіс в інтерв'ю "Спорт-Експресу в Україні", передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з недавнім рішенням УЄФА, матчі Євро-2020 пройдуть у різних містах по всій Європі.

"В принципі не може йти мови про те, щоб претендентами на місце проведення турніру стало відразу декілька міст однієї країни. Але я впевнений, що ФФУ буде намагатися провести консультації з урядом, щоб Україна також подала заявку. А у нас, відповідно, є тільки два міста-претенденти: Донецьк з його 50-тисячною "Донбас-Ареною" і Київ з 70-тисячним НСК "Олімпійським",- сказав Суркіс.

Робота над концепцією проведення Євро-2020 доручена комітету по змаганнях національних збірних, главою якого є Суркіс. За його словами, до засідання виконкому УЄФА у березні контури формату турніру, зокрема, вимоги до кандидатів на проведення першості, повинні мати завершений вигляд.

Колишній президент ФФУ також повідомив, що керівний орган Європейського футбольного союзу оцінив Євро-2012 в Україні та Польщі як видатний турнір і прийняв рішення винагородити організаторів.

"Члени виконкому УЄФА оцінили цей турнір як видатний. Навіть незважаючи на те, що нарахування бонусу передбачено лише за умови своєчасної здачі інфраструктурних об'єктів, чого в силу відомих обставин у ряді випадків не вийшло, тим не менш, було прийнято рішення винагородити за результатами проведення Євро-2012 обидві країни", - сказав він.

За його словами, вже в січні 2013 року Федерація футболу України та Польський футбольний союз отримають від УЄФА по 6,5 мільйонів євро кожна.

"Це притому, що на рахунку обох федерацій раніше вже була перерахована аналогічна сума на організацію проведення турніру", - зазначив Суркіс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...