У Януковича в Індії спитали, які його пропозиції

Понеділок, 10 грудня 2012, 09:58

Україна розглядає Індію як одного з найважливіших партнерів у Південній Азії.

На цьому наголосив президент України Віктор Янукович в місті Нью-Делі під час зустрічі з міністром закордонних справ Індії Салманом Куршідом, повідомляє прес-служба президента.

"Ми готові разом з вами попрацювати над тим, щоб знайти спільні інтереси в тих галузях економіки, які є для нас традиційно сильними", - сказав Янукович.

Він додав, що хотів би почути від індійської сторони пропозиції щодо співпраці в тих сферах, які є для неї найбільш цікавими.

Президент окремо наголосив, що Україна "дуже цінує" співпрацю з Індією в рамках міжнародних організацій, особливо ООН.

Янукович висловив сподівання, що обопільне бажання України та Індії поглиблювати ефективну співпрацю буде й надалі забезпечувати розвиток відносин двох країн.

Він відзначив важливість активного політичного діалогу на високому рівні.

Президент відзначив ефективний робочий діалог між зовнішньополітичними відомствами України та Індії. "Це дуже правильно, і я це вітаю", - сказав Янукович.

У свою чергу, голова МЗС Індії відзначив важливість державного візиту Януковича і наголосив, що сьогодні Україна та Індія мають багато питань для обговорення.

"Хотів би послухати Ваші пропозиції щодо того, які є напрямки, де ми можемо й надалі будувати наші відносини, як ми можемо зміцнити нашу дружбу і розширювати економічну співпрацю з тим, щоб підняти її на більш високий рівень", - сказав Куршід.

У місті Нью-Делі Янукович вшанував пам'ять лідера національно-визвольного руху Індії Махатми Ганді. На території Меморіалу "Радж Гхат" він поклав квіти до місця кремації видатного індійського політичного і громадського діяча.

У "Радж Гхат" також кремовані та поховані ще кілька політичних лідерів Індії: Джавахарлал Неру, Санджай Ганді, Індіра Ганді, Раджив Ганді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування