Україна перетворюється на поліцейську державу – партія Луценка

Понеділок, 10 грудня 2012, 10:23

З 2013 року Україна перетворюється на поліцейську державу, в якій головний ворог – український народ.

Про це йдеться в заяві партії "Народна самооборона" з нагоди Міжнародного дня прав людини.

"Україна це свято…відзначає, як і решту календарних дат, лише на папері. Поки при владі залишатиметься Партія регіонів на чолі з її політичним лідером Януковичем, порушенню прав людини та політичним репресіям – бути", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними партії, про це свідчить чергове виділення Кабміном в бюджеті 2012 року 7 мільйонів гривень на виплату грошових компенсацій за результатами програшу України своїм громадянам у Європейському суді з прав людини.

Крім того, у "НС" нагадали, що у бюджеті країни на 2013 рік "помітно збільшене фінансування силових структур та юстиції (Генпрокуратура – на 29%, СБУ – на 24,6%, Міністерство юстиції – на 12,8%, МВС – 6%)".

Про подальше посилення репресій свідчить також те, що Партія регіонів готує "зачистку" опозиції за рахунок перерозподілу сфер відання комітетів, вивівши з-під опозиції важливі функції.  

"На сьогоднішній день Україною вже програно близько 900 справ у Європейському суді. Янукович свого часу пояснив таку кількість справ дією старого КПК. Проте вже три тижні Україна живе із новою редакцією Кримінально-процесуального кодексу, а Президентом досі не оголошена амністія тисяч невинно арештованих та засуджених громадян", - йдеться в заяві "Народної самооборони".

"Влада зобов’язана вжити негайних заходів щодо відповідальності посадових осіб – слідчих, прокурорів, суддів, - причетних до порушення прав тих 900 людей, у тому числі Луценка і Тимошенко, як це визнав Європейський суд", - підсумували в "Народній самообороні".

У партії переконані, що Янукович і його оточення увійдуть в історію як влада, яка "не лише покриває злочинців, але й стимулює порушення прав людини в Україні".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування