Чиновникам "Київавтодору" загрожує 6 років в'язниці за "криву" розмітку

Понеділок, 10 грудня 2012, 20:28

Посадовим особам комунальної корпорації "Київавтодор", винним у неякісній дорожній розмітці на столичних дорогах, загрожує 6 років в'язниці.

Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на столичну прокуратуру.

Таке покарання передбачено в рамках кримінальної справи, порушеної за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем).

За інформацією відомства, протягом квітня-червня 2012 року чиновники "Київавтодору" перерахували підрядній організації 5 мільйонів гривень бюджетних коштів за виконання роботи з нанесення дорожньої розмітки.

Перевірка з'ясувала, що нанесена дорожня розмітка на київських дорогах, і розмітка регульованих і нерегульованих пішохідних переходів, не відповідає вимогам Державного стандарту і створює реальну загрозу життю людей.

"Крім цього, внаслідок нанесення неякісної дорожньої розмітки тільки на одній з ділянок доріг, столичному бюджету завдано матеріальних збитків на загальну суму понад 90 тисяч гривень. До того ж, дорожня розмітка, яка не відповідає стандартам, підлягає повторному нанесенню, для чого потрібно ще 5 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

У липні 2012 року у зв'язку з відсутністю належної дорожньої розмітки "Пішохідний перехід" в Оболонському районі відбулося дві дорожньо-транспортні пригоди, в яких пішоходи отримали тілесні ушкодження.

ДАІ внесло припис "Київавтодору" про невідкладне нанесенні дорожньої розмітки відповідної якості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News