Депутат забажав 200 тисяч від райгазети за наклеп

Понеділок, 10 грудня 2012, 22:04

Народний депутат Василь Петьовка подав до суду на державну газету Рахівського району Закарпатської області "Зоря Рахівщини" і вимагає від неї 200 тисяч гривень.

Про це повідомив головний редактор газети Михайло Юращук, якого цитує УНІАН.

За його словами, депутат подав на трьох жителів Рахівського району Закарпаття, які написали відкритого листа до газети, а також на саме видання позовну заяву, в якій вказує, що газета у своєму номері за 20 жовтня 2012 року поширила недостовірну інформацію, яка ганьбить його честь, гідність та ділову репутацію.

Зокрема, як наведено у позовній заяві, у статті йшлося про те, що Петьовка нібито "здійснював підкуп виборців, разом із командою проводячи нечесну політичну боротьбу".

Депутат у своїй позовній заяві вимагає визнати наклепом інформацію, яка опублікована у газеті, спростувати поширені відомості та вибачитися перед ним, а відтак стягнути з відповідачів та газети суму в 200 тисяч гривень як моральну шкоду.

Як йдеться в заяві, стягнуті кошти Петьовка просить перерахувати на облаштування внутрішніх вбиралень у школах Рахівського району.

Юращук розповів, що лист-звернення від громадян про підкуп виборців Петьовкою справді надійшов до редакції газети, він належним чином зареєстрований та відповідно опублікований.

"У тому листові немає стверджувальної позиції, є тільки вказівка "люди говорять", дописувачі висловили свою точку зору, ні більше ні менше. Редакція нічого не порушила, надрукувавши цей лист. Публікація таких листів говорить про демократію, ми не порушили честь і гідність особи. Все базувалося на тому, що люди самі звернулися й так і написали: "люди кажуть", - вказує журналіст.

"Відколи газета не має права висловлювати позицію своїх читачів?", - зазначив Юращук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування