Пшонка скаржиться, що йому на прокуратуру грошей не додали

Вівторок, 11 грудня 2012, 18:55

У Держбюджеті на 2013 рік передбачено фінансування Генпрокуратури тільки на 60% від необхідного обсягу.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка журналістам у ході відкриття нової будівлі прокуратури Ірпеня в Київській області у вівторок.

"В останні роки правоохоронні відомства і прокуратура на 100% не фінансувалися. На 2013 рік Генпрокуратура профінансована на рівні трохи більше 60%, тобто, не в повній мірі", - уточнив він.

"Ті політики, ті критики, які дозволяють собі критикувати бюджет правоохоронців і прокуратури, я вважаю, повністю не вникли в ситуацію", - сказав Пшонка.

Він підкреслив, що в даний час Генпрокуратура у зв'язку із змінами в кримінальній юстиції, набранням чинності нового Кримінально-процесуального кодексу, а також реформуванням правоохоронних відомств, "працюють у нових умовах".

Генпрокурор зазначив, що єдиний реєстр реєстрації досудових розслідувань потребує додаткового фінансування.

Крім того, за його словами, у зв'язку з реформуванням військової прокуратури, її фінансування також закладено в загальний бюджет Генпрокуратури.

Пшонка зазначив, що і Академія прокуратури фінансувалася раніше окремо, а зараз ці витрати закладені в бюджет, призначений Генпрокуратурі.

"Тобто, це все доповнює ту загальну суму, яка повинна бути в бюджеті, але ніхто (з тих, хто критикує) цього не враховує, і якимось чином дозволяє собі критикувати не зовсім справедливо, не вивчивши цю інформацію", - підкреслив генпрокурор.

Пшонка додав, що, згідно з нормами нового КПК, матеріально-технічна база також потребує додаткового фінансування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування