Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ештон нагадала, що рішення Євросуду треба виконувати

Середа, 12 грудня 2012, 22:11

Європейський Союз очікує від України виконання всіх рішень Європейського суду з прав людини.

Про це йдеться у зверненні Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, яке зачитав Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле у Європарламенті в Страсбурзі у середу.

"Ми очікуємо, що українська влада заявить про свої чіткі наміри виконати всі рішення ЄСПЛ", - зазначила Ештон.

Вона уточнила, що перше рішення ЄСПЛ по екс-міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку лише підтверджує стурбованість ЄС з приводу виборчого правосуддя.

Також у ЄС сподіваються, що Київ прислухається до рекомендацій Ради Європи з приводу затриманих та надання їм необхідної медичної допомоги.

При цьому Фюле допускає, що разом з підписанням угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС може початися імплементація окремих його положень.

"Підписання може супроводжуватися початком попереднього застосування окремих частин цієї угоди", - заявив він в ході дебатів щодо ситуації в Україні.

Фюле знову зазначив, що підписання угоди залежить від того, наскільки Україна дослухається до позиції ЄС щодо необхідних змін в країні.

Він підкреслив, що ключові напрямки, прогресу в яких очікує ЄС, були зазначені у висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики.

Інтерфакс-Україна, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування