Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина": американські юристи визнали суд над Тимошенко несправедливим

Четвер, 13 грудня 2012, 12:27

У партії "Батьківщина" стверджують, що американські юристи фірми "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP" визнали численні порушення у справі Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в заяві "Батьківщини" у відповідь на оприлюднення Міністерством юстиції доповіді цієї компанії щодо вироку Тимошенко у "газовій справі".

У об’єднаній опозиції нагадали, що Мін’юст найняв юридичну фірму у квітні – і одразу ж виник скандал, бо вартість контракту озвучували в сумі 12 тис. дол., а кожен із близько 10-ти перельотів команди юристів Скадден із Вашингтона до Києва коштував орієнтовно 15 тис. дол.

"Таким чином, вартість лише перельотів у десятки разів перевищила задекларовану урядом вартість контракту. Юристи ж Скадден неодноразово відмовлялись відповісти на запитання, хто оплачував різницю і відповідно хто є фактичним замовником цієї роботи", - зазначає "Батьківщина".

Також у партії Тимошенко обурюються, що американські юристи не залучали спеціалістів з українського права до аналізу справи екс-прем’єра.

Але, заявляє об’єднана опозиція, "навіть ці абсолютно упереджені і корумповано найняті юристи насправді змушені були визнати в своєму звіті абсолютно очевидні речі, які прес-служба Мін’юсту приховала:

1. Суд над Юлією Тимошенко не був справедливим та не відповідав базовим міжнародним стандартам.

2. Юлія Тимошенко була арештована та утримувалася під вартою незаконно та з порушенням базових міжнародних стандартів.

3. Юлія Тимошенко була позбавлена елементарних можливостей реалізовувати своє право на захист".

Водночас, заявляє "Батьківщина", юристи з фірми "Скадден" не змогли відповісти: "А чому ж здійснювались всі ці порушення, які вони зафіксували? Чому апеляційний і касаційний суди визнали правосуддя Кірєєва ледь не ідеальним?".

"Очевидно, виконуючи волю свого невідомого благодійника, вони визнали за краще заплющити очі на ці прості запитання і сказати, що вони не побачили тут політики", - заявляють у партії Тимошенко.

"Чому звіт, датований жовтнем, раптом сплив у публічній площині в день голосування резолюції по Україні в Європейському парламенті?", - додає "Батьківщина"

"На відміну від американських юристів з фірми "Скадден", українським громадянам відповіді на ці запитання абсолютно зрозумілі", - додає вона.

У партії Тимошенко також переконані, що "за американськими стандартами", на які посилається Мін’юст, Віктор Янукович "ніколи б не став президентом України", а Верховна Рада "ніколи б не була обрана в такому складі, в якому вона зараз працює".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування