Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європарламент хоче прискорити лібералізацію візового режиму з Україною

Четвер, 13 грудня 2012, 13:35

Європарламент планує посилити діалог з Україною щодо лібералізації візового режиму.

Про це йдеться у резолюції щодо ситуації в Україні, ухваленій 13 грудня на сесії Європарламенту у Страсбурзі більшістю голосів, повідомляє УНІАН.

"(Європарламент) вітає підписання зміненої угоди про спрощення оформлення віз між Європейським Союзом та Україною, яка вводить чіткі покращення у видачі віз для українських громадян, порівняно з нині чинною угодою", - сказано у пункті 13 резолюції.

Європарламент "закликає Раду покращувати діалог ЄС - Україна з лібералізації віз напередодні саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі в листопаді 2013 року", додається у ньому.

Депутати також закликали Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон і комісара ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле прискорити співпрацю з Україною на благо українських громадян, в тому числі у питаннях діалогу з лібералізації віз.

Як повідомлялося, 12 грудня у Європарламенті відбулися дебати щодо ситуації в Україні, під час яких депутати висловилися за підписання Угоди про асоціацію з Україною після того, як Київ продемонструє прогрес у низці реформ.

10 грудня Рада закордонних справ ЄС схвалила висновки щодо співпраці з Україною, у яких заявила про готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною у листопаді 2013 року, якщо Київ продемонструє прогрес у реформі виборчого законодавства, судовій та конституційній реформі, реформі управління держфінансами та боротьбі з корупцією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування