МЗС - Європарламенту: дослухаємося до рекомендацій, з візами не зволікайте

Четвер, 13 грудня 2012, 18:50

Міністерство закордонних справ сподівається, що Європарламент завершить всіх процедури щодо спрощення візового режиму.

Про це йдеться в коментарі МЗС, у зв’язку з ухваленням Європейським парламентом Резолюції щодо ситуації в Україні.

"Ухвалення 13 грудня резолюції засвідчило консолідоване бачення інституціями ЄС готовності до подальшого поглиблення співпраці з Україною, зокрема підписання Угоди про асоціацію", - зазначають у відомстві.

"Вітаємо чіткий сигнал Європарламенту щодо необхідності надання ЄС активного сприяння Україні у її реформаторських зусиллях", - додали в МЗС.

У міністерстві вважають, що "угода, безумовно, стане потужним імпульсом та найкращим інструментом для успішного просування України на цьому шляху".

"Ми також рішуче підтримуємо заклик Європарламенту щодо необхідності подальшого спрощення візового режиму для українських громадян. У цьому зв’язку важливим є якнайшвидше завершення Європарламентом усіх процедур, необхідних для ратифікації Угоди про внесення змін до Угоди про спрощення оформлення віз, яка була підписана у липні 2012 року", - заявили в МЗС.

"Крім того, українська сторона сподівається, що зміни до Кодексу Шенгенських кордонів будуть розглянуті Європарламентом без подальших зволікань. Це уможливить подальшу співпрацю з ЄС у запровадженні спільного прикордонного контролю, що сприятиме розвитку міжлюдських контактів", - йдеться в коментарі.

"В Україні уважно ставляться до висновків міжнародних спостерігачів, у т.ч. Європарламенту, за результатами моніторингу виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року в Україні", - запевнили у міністерстві.

"Рекомендації, що міститимуться в остаточному звіті БДІПЛ ОБСЄ, який буде оприлюднено найближчим часом, враховуватимуться в процесі подальшого реформування виборчого законодавства з метою його приведення до найкращих міжнародних стандартів", - заявляють дипломати.

"Висловлюємо сподівання, що Європарламент братиме до уваги такі ключові моменти організації виборчого процесу в Україні як створення належних правових рамок для їхнього проведення, максимальна відкритість української влади до взаємодії з міжнародними спостерігачами та наявність конкурентного середовища, що підтверджується представленістю у новообраному парламенті широкого спектру політичних сил", - йдеться в повідомленні.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...