"Помаранчевий" екс-губернатор став "тушкою", щоб не бути безправним

П'ятниця, 14 грудня 2012, 09:24

Депутат-самовисуванець, колишній "помаранчевий" міністр транспорту Віктор Бондар пішов у Пратия регіонів оскільки, залишаючись мажоритарником, був би безправним.

Так він пояснив свій перехід у фракцію Партії регіонів в ефірі "5 канала", передають Коментарі.

Бондар також заявляє, що самовисуванці в складі фракції Партії регіонів не будуть голосувати за речі, які суперечать їхнім передвиборним обіцянкам, і мають право вийти із фракції.

 

"Коли постало питання, як далі рухатися в парламенті, ми подивилися, що минуле скликання Верховної Ради повністю змінило регламент роботи парламенту й сьогодні депутати-мажоритарники опинилися в ситуації, що якщо вони не в якійсь фракції, то вони фактично безправні", - заявив Бондар.

"Права голосу немає, права очолити комітет немає, права ввійти в якісь органи Верховної Ради немає", - пояснив він.

"Треба було об'єднуватися й приймати рішення як далі рухатися. Ніхто з нас, депутатів-мажоритарників не вступив до Партії регіонів, ми увійшли до фракції, практично вся хмельницька група мажоритарників, з одним бажанням, очолити один-два комітети Верховної Ради, для того, щоб мати можливість вплинути на ситуацію", - сказав він.

"Наші дії по голосуванню далі покажуть, що ми абсолютно самостійні депутати", - заявив Бондар.

"Мажоритарники тим і цінні, що мають право на свій голос. І якщо ми побачимо, що розвиток подій іде не за тим сценарієм, що ми прогнозуємо, ми не зможемо вплинути на ситуацію, у нас є право залишитися самостійними", - сказав він.

"Ми не виключаємо, що ми будемо порушувати питання про те, що не треба голосувати ті речі, які не сумісні з тими обіцянками, які ми давали в окрузі", - відзначив парламентарій.

При цьому під час всіх ключових голосувань, у тому числі по кандидатурі прем'єра й глави Верховної Ради Бондар голосував в унісон з Партією регіонів.

Бондар пройшов по 191 округу на Хмельниччині по місту Старокостянтинів і переміг кандидата від Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування