Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії образилися на "поверхові" оцінки ідей Путіна в Україні

П'ятниця, 14 грудня 2012, 12:38

МЗС України вільно трактує ініціативу президента Росії Володимира Путіна про заборону в'їзду на територію РФ громадян країн СНД за внутрішніми паспортами з 2015 року.

Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич на брифінгу в Москві, повідомляє кореспондент УНІАН.

"Вільне трактування даної ініціативи як такої, що нібито завдає шкоди інтересам простих мешканців України, насамперед ветеранам Великої Вітчизняної війни, абсолютно не відповідає дійсності", - сказав він.

"Президент Росії, вносячи цю пропозицію, акцентував увагу на необхідності ретельного пророблення такого кроку з усіма колегами по СНД і готовності російської сторони виявити технічну й фінансову допомогу тем сторонам, кого цей розв'язок може торкнутися. При цьому було підкреслено, що поза інтересами Росії створювати якісь проблеми нашим партнерам", - повідомив Лукашевич.

Дипломат нагадав, що директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, коментуючи цю ініціативу Путіна, повідомив, що можлива заборона на в'їзд у Росію за внутрішніми паспортами країн СНД ударить по ветеранах і пенсіонерах.

"У нас, звичайно, викликали подив такі поверхові оцінки внесеної Путіним пропозиції про необхідність поступового переходу до використання іноземними громадянами закордонних паспортів при перетині російського кордону", - сказав він.

Водночас, Лукашевич підкреслив, що в рамках Митного союзу та ЄЕП будуть діяти нинішні правила перетину кордону.

"Ми розділяємо турботу, яку проявляє МЗС України про ветеранів Великої вітчизняної війни, та розраховуємо, що для них не лише на словах, але й на ділі будуть створюватися найсприятливіші умови для спілкування зі своїми бойовими товаришами в усіх країнах Співдружності. Щодо російської сторони, то вона незмінно приділяла й приділятиме надалі увагу нашим шановним ветеранам", - заявив Лукашевич.

Як повідомлялося, 12 грудня Путін у посланні Федеральним зборам РФ заявив, що до 2015 року в'їзд до Росії для всіх іноземних громадян, у тому числі з країн СНД, буде дозволений винятково за закордонними паспортами.

Путін уточнив, що в рамках Митного союзу та ЄЕП буде й надалі діяти нинішній режим перетину кордону з максимально спрощеними правилами.

Керівник Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин заявив, що можливе ускладнення режиму перетину кордону РФ ударить по простих громадянах України, насамперед, по ветеранах Великої Вітчизняної війни, яким складніше буде відвідувати місця бойової слави та зустрічатися з однополчанами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: