Сирійські повстанці вважають, що полонена українка - не журналіст

П'ятниця, 14 грудня 2012, 15:54

Сирійські повстанці, які тримають в полоні українку Анхар Кочнєву, не вважають, що вона приїхала до Сирії працювати журналісткою.

Про це кореспонденту Тиждень.ua повідомили представники сирійських повстанців.

Співрозмовник видання на детальні питання не відповідає, лише додає, що "не вважає журналістом людину, яка фотографується зі зброєю в руках, а на титульній сторінці у Фейсбуці розмістила зображення, на якому військові топчуть прапор повстанців".

На підтвердження своїх слів вони надали фото.

 
 

Щодо національної приналежності Анхар, співрозмовник вказав, що повстанці вважають її "російсько-українською співробітницею".

Бойовики також  розповсюджують у соцмережах фото, на якому Кочнєва поряд із бригадним генералом урядових військ Іссамом Зухаїром аль Діібі показує знак перемоги.

 

Сирійці, які утримують українку Анхар Кочнєву, обіцяють за кілька годин оприлюднити важливе повідомлення у відповідь на заяву українського посольства в Аммані.

Раніше повідомлялося, що громадянку України Анхар Кочнєву викрали в середині жовтня у Сирії, куди вона прибула на запрошення однієї з громадських організацій. 

До того Кочнєва співпрацювала з багатьма російськими ЗМІ, серед яких НТВ, РЕН ТВ і Russia Today, але в момент викрадення не була в складі жодної знімальної групи.

На початку листопада в інтернеті з'явилося відеозвернення, в якому Кочнєва арабською просила українських і російських дипломатів виконати вимоги викрадачів.

Згодом викрадачі виклали в інтернет новий відеоролик за її участю: жінка заявляла, що працювала на російські розвідувальні служби.

Також сирійські бойовики погрожували стратити Кочнєву, якщо їхні вимоги не будуть виконані. За даними ЗМІ, вони вимагали як викуп 50 мільйонів доларів.

МЗС України заявило, що вживає всі заходи для звільнення захопленої в Сирії українки.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що сирійська опозиційна коаліція повинна забезпечити звільнення Кочнєвої.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...