Київську вчительку, яку виганяють з дому, ще й звільнили

П'ятниця, 14 грудня 2012, 16:23

Київську вчительку Ніну Москаленко, яку в четвер Печерський райсуд позбавив права власності на землю та житло у центрі столиці, звільнили з роботи.

Про це жінка розповіла "Українській правді".

За її словами, вона все життя пропрацювала вчителькою української мови і літератури у ліцеї Богуна.

"Мене сьогодні звільнили з роботи. Була якась дивна акція: кожному заплатили по 200 гривень і вони кричали: "Геть вчительку". Мені вже давно шлють листівки на роботу, щоб мене звільнили і вибили останній ґрунт з-під ніг", - сказала Москаленко.

"Так я була вчителька, у мене хоч 2000 зарплати, я ще якось жила. Тепер я ніхто і за що мені жити я не знаю", - додала жінка і заплакала.

Москаленко розповіла, що дізналася про те, що її звільнили від колег. Перед цим, за її словами, до ліцею прийшов наказ з прокуратури і "погана характеристика" з міліції.

Вона нагадала, що проти неї вже порушено 2 кримінальні справи і "нібито є вже третя", а війна за її землю в центрі Києва триває 8 місяців.

"Нас били, з нас знущалися, до нас циган підселили. Таке виробляли, що я не знала, на якому світі ми живемо. Потім приїхали і сказали, що будемо вас судити. А за що мене судити? Тоді вони сфабрикували, що коли було рейдерське захоплення, я ще й побила якогось рейдера. Повірте, я його й пальцем не чіпала! Потім почали фабрикувати, що я начебто морила голодом свого вітчима, знущалася. Всі знають, що це неправда", - розповіла Москаленко.

За її словами, після рішення суду про примусове виселення, їм "обрізали електричні проводи, побили вікна".

"Вже вся Україна стежить, хто кого: чи банда мене, чи я все таки переможу. І мені кажуть: якщо вони з вами так вчинять, то відкриється шлях до повного терору всіх пересічних людей", - сказала Москаленко.

Як повідомлялося раніше, невідомі тривалий час намагаються вижити жінку з будинку по провулку Землянський, 14, де з 50-х років жили її батьки.

Жінці належить 2/3 будинку, власник ще 1/3 будинку наразі невідомий. Однак із квітня 2012 року, від цього власника на адресу Москаленко почали надходити вимоги продати йому її частину будинку.

Вчителька на це не погодилась. Тоді їй стали погрожувати невідомі. У середині червня група молодиків приїхала і почала розбирати огорожу будинку. Коли Москаленко вийшла, щоб їм завадити, жінку побили.

В ніч на 11 грудня після початку судового слідства у справі Москаленко на її будинок було вчинено напад, завдано матеріальних та моральних збитків з метою тиску на жінку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News