Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві затримали й відпустили активістів опозиції

Субота, 15 грудня 2012, 12:40

Активісти опозиції Сергій Удальцов, Ксенія Собчак та Ілля Яшин затримані за заклики до участі в несанкціонованому заході.

Про це повідомили "Інтерфаксу" у прес-службі ГУ МВС РФ по Москві.

"Вже затримані Удальцов, Собчак і Яшин, як безпосередні організатори і підбурювачі, які закликали громадян до організації несанкціонованого заходу", - підкреслили в прес-службі главку.

Там також повідомили, що на Луб'янській площі біля Соловецького каменя зібралося близько 500 осіб.

"Незважаючи на неодноразові попередження співробітників поліції про те, що захід не погоджено в установленому законом порядку, на площі зібралося близько 500 громадян, не менше половини з яких - журналісти і блогери", - сказали в главку.

Як передає "Інтерфакс", Удальцов був затриманий в Іллінському сквері біля Соловецького каменя. Він з'явився в сквері о 15:00 мск в чорних окулярах в оточенні журналістів і повідомив, що прийшов провести одиночний пікет. В руках він тримав плакат "Росія буде вільною".

До нього одразу підійшли кілька співробітників поліції і попросили пройти з ними, після чого супроводили опозиціонера в автозак. Опору він не чинив, підкорившись вимогам.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, незабаром після затримання Яшин, Собчак, Удальцов, а також Олексій Навальний були відпущені без складання протоколів.

"Все, всіх нас відпустили. Спасибі величезне всім, хто прийшов сьогодні. Ви - найкращі люди", - написав у своєму мікроблозі на Twitter Навальний.

За офіційними даними, число затриманих в ході акції протесту склало 40 чоловік, хоча опозиція стверджує, що ці цифри дещо занижені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування