Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стихією займається Азаров і 5 міністерств

Неділя, 16 грудня 2012, 16:50

Прем’єр Микола Азаров тримає на особистому контролі роботи з ліквідації наслідків стихії в ряді населених пунктів України.

Як повідомляє Урядовий портал, Азаров доручив відповідним міністерствам і відомствам у максимально стислі терміни забезпечити підключення до мереж електропостачання знеструмлених населених пунктів.

Крім того, Азаров зобов’язав ряд міністерств та відомств терміново забезпечити надання місцевим органам виконавчої влади та обласним енергопостачальним компаніям допомоги наявними силами та засобами у відновленні роботи об’єктів електропостачання, забезпечивши безперебійну цілодобову роботу спеціальної техніки, сил та засобів для своєчасного прибирання і розчищення під’їзних доріг.

Разом з тим, за розпорядженням прем’єр-міністра, буде надана необхідна допомога людям в транспортних засобах, які потрапили у транспортні затори через снігові замети на автошляхах країни.

Протягом дня проведено екстрені селекторні наради щодо подолання наслідків складних погодних умов. Крім того, за дорученням прем’єра, о 21:00 неділі у Будинку уряду відбудеться селекторна нарада з відповідними заступниками голів обласних державних адміністрацій.

Для подолання наслідків стихії залучені транспортні засоби міністерства надзвичайних ситуацій, міністерства оборони, міністерства палива та вугільної промисловості, міністерства інфраструктури, міністерства внутрішніх справ, Укравтодору, всі наявні ресурси у регіонах тощо.

Разом з тим, міністр оборони Дмитро Саламатін повідомив, що Збройні Сили надають допомогу в ліквідації наслідків стихії у Чернівецькій, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях, йдеться на сайті відомства.

"До ліквідації наслідків погодних умов уже залучено 350 військовослужбовців та 30 одиниць важкої інженерної техніки Збройних Сил України. Ще 20 одиниць військової техніки знаходяться у резерві та при виникненні потреби готові негайно вийти на підсилення", – повідомив Саламатін.

У міністерстві оборони та генеральному штабі Збройних Сил розгорнуто оперативну групу, яка в режимі реального часу здійснює керівництво визначеними силами і засобами.

Основні зусилля у боротьбі зі стихією зосереджені на розблокуванні снігового затору на трасі Київ–Чоп поблизу населеного пункту Ясинівки Бродівського району Львівської області, йдеться у повідомленні.

Загалом з 11 грудня до ліквідації наслідків снігопадів по всій території України було залучено близько 3 тисяч військовослужбовців та 74 одиниці військової техніки.

Як відомо, внаслідок сильних снігопадів, налипання мокрого снігу та ожеледиці у неділю в західних областях України утворилися снігові затори на дорогах та ускладнено рух автомобільного транспорту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: