У Харкові в багатоповерхівці стався вибух: 4 загиблих

Неділя, 16 грудня 2012, 18:43

У Харкові в результаті вибуху і пожежі в 16-поверховому будинку на Московському проспекті 248-г загинули чотири людини, в тому числі однорічна дитина, ще троє госпіталізовані.

Про це УКРІНФОРМу повідомив помічник начальника ГУ МНС у Харківській області Ігор Лупандін.

"У пожежну частину о 18.00 надійшло повідомлення про виникнення пожежі у 16-поверховому житловому будинку в районі ХТЗ. На місці з'ясувалося, що горять квартири на 9, 10 і 11 поверхах. Причина виникнення пожежі уточнюється. За першою версією, вибухнув газовий балон", - зазначив Лупандін.

За його словами, вибух стався на 10 поверсі, зруйнована частина стіни, вибиті вікна.

"Зараз пожежу загасили. За попередніми даними сильно постраждали п'ять кватир на верхніх поверхах 16-поверхового будинку: тут зруйновані міжкімнатні перегородки і вилетіли вікна. Вибух стався у 4-х кімнатній квартирі на 10 поверсі. За уточненими даними, загинули 4 людини, у тому числі однорічна дитина, ще троє госпіталізовані", - повідомив представник МНС.

Фото з сайту glavnoe.ua

За словами Лупандіна, на місце події прибули представники Харківської міськради, прийнято рішення про відселення всіх мешканців 16-поверхівки, щоб можна було оцінити наслідки пожежі.

"У будівлі сусідньої школи ведеться перепис мешканців, уточнюються їх потреби. Всі мешканці будинку будуть переправлені на нічліг до готелю "Турист" до з'ясування обставин", - сказав він.

Як повідомила "Інтерфакс-Україна" головлікар лікарні швидкої та невідкладної допомоги Олена Ковальова, всього за медичною допомогою звернулися 9 осіб.

Раніше мешканці сусіднього будинку повідомили "Главному", що вибух був такої сили, що в сусідніх будинках "ледь не повилітали шибки".

Разом з тим, користувач kharkovforum.com повідомив: "Підтверджую трупи, як мінімум двоє вистрибнули з квартири і розбилися. Бачив сам їх, лежали під вікнами. Ще кажуть, що дитину чи то викинуло вибухом, чи то теж сама вистрибнула: хто що. Можливо, є ті, що вижили: одна швидка швидко і з мигалками виїжджала з місця. Скрізь на снігу розкидані дитячі речі, іграшки, коляска: винесло вибухом. Видовище страшне".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...