Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хоче дізнатись, як Табалови прийняли депутатську присягу

Понеділок, 17 грудня 2012, 13:54

Партія "Батьківщина" має намір ініціювати створення комісії у Верховній Раді з розслідування прийняття присяги депутатами Олександром і Андрієм Табаловими.

Про це на прес-конференції сказав голова фракції "Батьківщина" у Раді Арсеній Яценюк.

"Що стосується прийняття присяги двома фізичними особами, які перебувають у залі парламенту, але не набули статусу депутатів, на прізвище Табалови, ми вважаємо, що це має стати предметом розслідування тимчасової слідчої комісії парламенту про неприйняття присяги цими двома людьми", - сказав він.

Яценюк зазначив, що така комісія повинна діяти протягом місяця й з'ясувати, чи приймалася насправді присяга цими депутатами.

Як повідомлялося, раніше Олександр Табалов заявив, що він і його син Андрій Табалов (обоє - позафракційні) прийняли депутатську присягу й приступили до повноважень.

13 грудня заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив про можливість скасування реєстрації Андрія й Олександра Табалових як вибраних депутатів Ради 7-го скликання у разі їх офіційної відмови від прийняття присяги.

"Батьківщина" має намір вимагати від ЦВК оголошення перевиборів в окрузі №99 (Кіровоград), де переміг кандидат від "Батьківщини" Андрій Табалов і скасування реєстрації Олександра Табалова, що пройшов у Раду за списком партії.

Опозиція вважає, що депутати Андрій і Олександр Табалови не приступили до обов'язків.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...