Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іспанська компанія подала до суду на лижного інструктора Каськіва

Понеділок, 17 грудня 2012, 17:50

Іспанська компанія Gas Natural Fenosa подала позов у Вищий суд Іспанії до Джорді Сарда Бонвехі, який раніше підписав угоду з Україною.

Про це повідомляє "Тиждень" з посиланням на видання CNBC.

Gas Natural Fenosa подала позов проти Бонвехі, 43-річного колишнього лижного інструктора, який видаючи себе за представника компанії, підписав фальшиву угоду з урядом України на 1,1 мільярда долларів.

"Висунуто звинувачення в шахрайстві і підробці торгових документів", - пояснив представник Gas Natural Fenosa.

Як відомо, нещодавно уряд України запропонував компанії APCO Worldwide Inc., головний офіс якої розташований у столиці США - Вашингтоні, щодо консультаційних послуг для поліпшення іміджу національного проекту "LNG-термінал".

Вартість послуг американських піарників коштуватиме українському бюджету 330 тисяч доларів (без ПДВ) або більше 2,636 мільйонів гривень за офіційним курсом НБУ.

До 31 грудня американські піарники повинні поліпшити імідж проекту будівництва терміналу, залучити нових інвесторів, а також забезпечити підтримку з боку Туреччини в питанні проходження LNG-танкерів через протоки Босфор і Дарданелли.

Таке рішення уряд прийняв після того, як стало відомо, що скандальну угоду щодо LNG-терміналу підписали з колишнім лижним інструктором Джорді Сарда Бонвехі, який працював в якості посередника в операціях для іспанських компаній і української влади.

Крім того, він фігурує у якості генерального директора української філії Grupo Hera, яка утилізує відходи. Зокрема, Бонвехі здійснював Україною бізнес-поїздки, а у вересні взяв у щорічному економічному форумі в Ялті, де його бачили серед учасників обговорення питання постачання скрапленого природного газу.

КабінетМіністрів створив комісію з розслідування обставин підписання угоди про співпрацю в реалізації національного проекту "LNG-термінал", навколо якого розгорівся скандал.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування