Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС відмовилося рятувати засуджену до страти українку в Сирії?

Понеділок, 17 грудня 2012, 19:14

Сирійські повстанці відклали страту українки Анхар Кочневої та заявили, що українська сторона відмовляється від переговорів.

Про це повідомив командир угруповання Абу Джандаль, ім'ям якого підписуються заяви повстанців, передає ТСН.

"Коли були переговори з українським урядом та посольством України, ті були несерйозними, не виконували обіцянок, нічого не робили, щоби звільнити Анхар", - заявив він.

"У такій ситуації ми вирішили вбити дівчину. Це повідомлення, що погрози не стосуються громадян України чи Ірану, а тільки урядів, які не роблять нічого, щоби допомогти своїм громадянам", - додав Джандаль.

Як відомо, МЗС два місяці заявляло, що дипломати ведуть перемовини. За словами повстанців, вони мали стратити Анхар ще 16 грудня. Жінку вони вважають російською шпигункою, мовляв, вона працювала на режим Башара Асада.

Повстанців обурило фото, на якому Анхар із командиром урядової армії, яку опозиціонери звинувачують в організації масової різанини. Врешті, вони відклали виконання вироку - за умови, якщо їхня позиція буде почута.

Попри численні запитання, повстанці не озвучили свої вимоги до України в цьому інтерв'ю. Однак спростували інформацію, що вимагають грошей. Тепер сирійські повстанці обіцяють дати другий шанс.

"Ця дівчина довго лишалася з нами, бо ніхто не відповідав на наші звернення, коли ми питали, що нам можуть запропонувати, щоб її випустили. Ніхто не відповідав, здавалося ніхто не переймався", - зазначив командир повстанців.

Усі наявні матеріали ТСН передає Міністерству закордонних справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування