Комуністи претендують на комітети опозиції

Вівторок, 18 грудня 2012, 08:42

Переговори про принципи розподілу керівних постів у парламентських комітетах у понеділок увечері зайшли в тупик.

Про це пише Комерсант-Україна.

Переговори ускладнює невизначена приналежність фракції Компартії, що претендує на поділ постів за квотю опозиції.

Не домовившись про принципи поділу керівних постів у комітетах, представники опозиції й парламентської більшості взяли перерву до наступного вівторка, 25 грудня.

"Завтра (18 грудня) ніякого персонального складу комітетів затверджуватися не буде, будуть прийняті тільки дві постанови — календарний план роботи Верховної ради й постанова про порядок висвітлення ЗМІ роботи парламенту",— повідомив комуніст Петро Симоненко. 

На закритому засіданні в глави ВР Володимира Рибака  депутати внесли суперечні один одному пропозиції.

"Ми висловили свої пропозиції про те, щоб КПУ надала свій кадровий ресурс для управління комітетами з питань транспорту й зв'язку, з питань соціальної політики й праці й спеціальною контрольною комісією з питань приватизації",— розповів Симоненко. 

"Опозиція наполягає на керівництві починаючи з бюджетного комітету й закінчуючи економічним і регламентним комітетом, які дозволяють проводити контроль над діяльністю влади",— серед іншого сказав пан Яценюк, додавши, що саме ці комітети одержала Партія регіонів в 2007 році. 

Невдоволення представників парламентської меншості викликали також спроби фракції КПУ брати участь у розподілі постів у комітетах, які віднесені до квоти опозиції.

"Після того як комуністи проголосували за кандидатуру Азарова на посаду прем'єра, вони можуть претендувати тільки на квоту з 15 комітетів, яка стосується влади!" — обурився заступник глави парламентської фракції "Свобода" Андрій Мохник. 

"Що стосується комуністів, то я не знаю, де вони перебувають,— в опозиції або більшості, це покажуть їхні подальші голосування",— зазначив заступник глави фракції Партії регіонів Юрій Воропаєв. 

Він також заявив, що його політична сила має намір зберегти контроль над "економічними" комітетами.

"Якщо опозиція хоче забрати собі комітети, які формують економічну політику, це означає, що вони хочуть одержати можливість блокувати роботу уряду. Цими комітетами має керувати парламентська більшість!" - підкреслив Воропаєв. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування