Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прихильники Тимошенко пікетують суд у Харкові

Вівторок, 18 грудня 2012, 09:25

У Харкові прихильники Юлії Тимошенко пікетують будівлю Апеляційного суду Харківської області, де триває слухання справи щодо порушень у діяльності корпорації ЄЕСУ.

Як повідомляє УНІАН, навпроти будівлі суду, на площі Руднєва, зібралися близько 250 прихильників екс-прем’єра.

Люди тримають національні прапори, прапори із символікою ВО "Батьківщина", плакати із зображенням Тимошенко, а також транспарант із написом "Кривосуддя підкрадається до кожного. Покладімо край йому, люди".

Учасники акції скандують: "Юля!", "Юлі волю!", та закликають суд закрити провадження у справі ЄЕСУ.

Фото - Лесі Оробець 

18 грудня засідання Київського районного суду Харкова вперше не пікетують противники Тимошенко.

Суд розпочав засідання, пише у Faceboоk Леся Оробець: "Юлії Тимошенко немає, суд почався і, схоже, скоро закінчиться". 

 

Як відомо, у жовтні 2011 року СБУ порушила проти екс-прем’єр-міністра Тимошенко кримінальну справу за переведення боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України.

За інформацією СБУ, Тимошенко звинувачується в організації ухилення від сплати податків на суму понад 4,7 млн грн, розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн податку на додану вартість, службовій підробці і в ухиленні від сплати 681 тис. грн прибуткового податку через упровадження корпорацією ЄЕСУ фінансової схеми "приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній".

Тимошенко в 1995-1997 рр. очолювала корпорацію "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Захист наполягає, що справу щодо Тимошенко про діяльність ЄЕСУ було закрито в 2005 році законно, і це підтвердив Верховний Суд України.

23 листопада Київський райсуд Харкова переніс слухання справи проти Тимошенко щодо ЄЕСУ на 18 грудня.

17 грудня Державна пенітенціарна служба України повідомила, що Тимошенко удванадцяте відмовилась від участі у засіданні суду у справі ЄЕСУ, посилаючись на стан свого здоров’я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування