Кожен українець може долучитися до зміни Конституції - фахівець

Вівторок, 18 грудня 2012, 15:48

Робота Конституційної асамблеї носить гласний характер, тому кожен громадянин України може долучитися до процесу змін Основного документа.

Про це заявив голова комісії Конституційної асамблеї з питань правоохоронної діяльності, президент Національної академії правових наук України, ректор Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого Василь Тацій в інтерв'ю газеті "Голос України".

"Справжня Конституція має бути компромісом не тільки серед політичних сил, але ширше – усього суспільства", - сказав він, цитує "Укрінформ".

"Принципово важливо, щоб робота Конституційної асамблеї носила гласний характер, а кожен бажаючий міг долучитись до процесу змін", - сказав Тацій.

За його словами, наразі це вже відбувається через сайт Конституційної асамблеї.

Тацій запевнив, що кожен громадянин України може не тільки надіслати звернення до Асамблеї, а й бути певним, що його пропозиції розглянуть.

"Ми ставимо за мету: "Конституцію пише народ України!" – і маємо на увазі не просте оновлення конституційного тексту, а сприяння відкритому, легітимному конституційному процесу консолідації суспільства і правовому розвитку нашої держави", - наголосив він.

Голова комісії Конституційної асамблеї також висловив занепокоєння, що до діяльності Асамблеї досі не долучились представники низки опозиційних політичних сил.

Однак, на його переконання, їхні побоювання, що ця робота носитиме кон'юнктурний характер, не виправдались.

"Триває постійний суспільний діалог. Тому важливо, щоб учасниками дискусій були представники всіх партій, яким громадяни висловили довіру", - підсумував фахівець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...