Франція обіцяє допомогти звільнити українку від сирійських бойовиків

Середа, 19 грудня 2012, 18:05

Україна домовилася з Францією про допомогу у звільненні українки Анхар Кочнєвої, яку захопили сирійські бойовики.

Про це повідомив у середу посол України у Франції Олександр Купчишин, передає "Укрінформ".

"Українська сторона на всіх рівнях зверталася до французьких колег про надання допомоги у звільненні громадянки України Анхар Кочнєвої, яку викрали сирійські повстанці", - розповів він.

"Ми наполягали на сприянні в цьому питанні з боку французів. До них звертався наш міністр Костянтин Грищенко, під час нещодавнього візиту - заступник глави адміністрації президента Андрій Гончарук, і я під час усіх зустрічей постійно нагадую про це питання", - сказав посол.

За його словами, французька влада обіцяла посприяти у звільненні українки.

Інформацію українського посла в середу під час брифінгу для журналістів також частково цю інформацію підтвердив офіційний представник МЗС Франції Філіп Лале.

За його словами, влада Франції, як і раніше, вимагає повернути свободу викраденій в Сирії Кочнєвій.

"Свобода інформації є універсальною цінністю, яку необхідно поважати у всьому світі. Її повинні забезпечувати всі сторони конфлікту в Сирії. Ми вимагаємо негайно звільнити пані Кочнєву", - відзначив французький дипломат.

Разом з тим, відповідаючи на питання, чи зверталася українська влада за допомогою до французьких колег, Філіп Лале зазначив, що йому про це не відомо.

Як відомо, громадянка Анхар Кочнєва була викрадена в Сирії в жовтні бойовиками з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею 13 грудня, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі 50 мільйонів доларів.

МЗС України заявило, що з моменту викрадення Кочнєвої в Сирії воно постійно вживає всі необхідні заходи по її звільненню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування