Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти вважають, що до руйнування Гостинного двору причетні Фірташ і Рибак

Четвер, 20 грудня 2012, 07:33

Активіст громадської ініціативи "Збережи старий Київ" Ігор Луценко вважає, що до ситуації з Гостинним двором причетні Дмитро Фірташ із Володимиром Рибаком.

Про Луценко заявив в ефірі ТВі, пише Тиждень.

"Я думаю, що в ситуації з Гостинним двором діє принцип ринку. Команда рейдерів працює над тим, щоби згодом цей об’єкт, який вони крадуть, приготувати для того, щоб продати великому бізнесу, олігархам", - сказав він.

"Хто з них буде? Можливо, цим зацікавився Фірташ. Тобто є певні бізнес-зв’язки: Фірташ, Бойко і його оця бізнес-група, яка має певну причетність до цієї справи", - пояснив Луценко.

За його словами, раніше також ішлося і про нинішнього голову Верховної Ради Володимира Рибака.

"Він теж має причетність. Можливо, ми завтра ще почуємо якесь прізвище. Але факт у тому, що ця група рейдерів, вони готові цей привабливий, з їхньої точки зору об’єкт, продати якомусь системному холдингу, який там, вклавши кошти, мусить із цього отримувати прибуток", – заявив Луценко.

Він додав, що громадські активісти зауважили на місці подій уже знайомі обличчя.

"Вони, до речі, були помічені і на Троєщині, абсолютно ті самі люди – що рядові бійці, що їхні керівники", – підкреслив Луценко.

Як повідомлялося, 18 грудня народний депутат Олександр Бригинець заявив, що представники підприємства "Укрреставрація" захопили територію Гостинного двору і намагаються заблокувати до нього вхід. 

Нагадаємо, у ніч з 18 на 19 грудня невідомі напали на громадських активістів, які захищають Гостинний двір від приватизації, яку маскують реконструкцією. Міліція спростувує інформацію про рейдерське захоплення історичної пам’ятки.

Як выдомо, Дзеркало тижня дослідило, що АТЗТ "Укрреставрація", яка буде перебудовувати Гостинний двір у Києві, пов'язана з компанією "Укренергомонтаж", що входить в орбіту Юрія Бойка та Дмитра Фірташа. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування