У ЄС планують приділяти "особливу увагу" Україні

П'ятниця, 21 грудня 2012, 17:07

Литві під час головування в Євросоюзі слід приділяти особливу увагу Україні й питанню її асоційованого членства в ЄС.

Про це йшла мова на неформальній зустрічі членів Комітету з європейських справ Сейму Литви й членів Європарламенту від Литви 21 грудня, повідомляє УНІАН.

У зустрічі також взяв участь посол України в Литві Валерій Жовтенко.

На зустрічі було підкреслено, що головування Литви в Європейській Раді в другому півріччі 2013 року "повинне бути амбіційним і концентруватися насамперед на спільних справах Європи, а не на місцевих справах Литви, і його результати повинні мати неминущу цінність".

Разом з тим європарламентарі Вітаутас Ландсбергіс, Радвіле Моркунайте-Микуленене й член сейму Пятрас Ауштрявічюс сказали, що під час головування Литві слід концентруватися на вирішенні гострих для всієї Європи, а не тільки для однієї Литви питань, а також не демонструвати проблеми своєї внутрішньої політики.

"Головування – це найбільш невідповідний час для вирішення своїх національних проблем, але це найкращий час спостерігати за тим, як вони вирішуються на європейському рівні", - відзначив европарламентар Альгірдас Саударгас.

І європарламентарі, і члени Cейму підтримали думку про те, що особливу увагу слід приділяти Україні, з якою під час головування Литви в ЄС у Вільнюсі планується підписати Угоду про асоційоване членство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News