Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко не витрачатиме час даремно на тіньовий уряд

Субота, 22 грудня 2012, 10:05

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко не вважає тіньовий уряд ефективним інструментом опозиції для моніторингу дій влади.

Про це він заявив в коментарі ZN.UA.

"Що стосується тіньового уряду, то, на превеликий жаль, в Україні діяльність цього органу не була ефективною. Думаю, навіть мало хто з експертів згадає, що як мінімум дві політичні сили в останні роки заявляли про створення тіньового уряду - але далі декількох засідань і заяв справа не йшла", - заявив політик.

За його словами, в Україні досі є кілька серйозних проблем, які роблять неможливою ефективну роботу тіньового уряду.

"По-перше, це непублічність, критична закритість нинішньої влади, зокрема, і щодо діяльності Кабміну. ​​Згадайте, як готувався держбюджет-2013. Навіть міністри та діючі депутати не знали його ключових параметрів аж до самої хвилини голосування. Це неприпустимо і ми будемо вимагати від влади більшої прозорості", - підкреслив Кличко.

"Друга проблема - влада абсолютно не налаштована на діалог з опозицією. Ритуальні заяви Азарова про необхідність співпраці навряд чи варто брати до уваги. Оскільки діалог починається тоді, коли влада усвідомлює, що опозиція - не просто три парламентські фракції, до яких входять 180 депутатів. За ними - мільйони громадян України. Це потрібно враховувати", - додав він.

"Тому ми не налаштовані витрачати свій час даремно і займатися імітацією діяльності, у тому числі створюючи тіньовий уряд. Ми доб'ємося, щоб наша позиція звучала, щоб її сприймали, до неї прислухалися і враховували", - зазначив лідер "УДАРу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування