Яценюк: Якщо я скажу, що не хочу бути президентом, ви мені не повірите

Понеділок, 24 грудня 2012, 07:07

Лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк вважає, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко має пріоритетне право поборотися за посаду президента, якщо вона зможе балотуватися

Про це він розповів в інтерв'ю газеті Комерсант.

"Участь Юлії Тимошенко у президентських виборах означає, що я її беззастережно підтримую. Якщо я вчиню по-іншому і цього не зроблю, це означатиме не лише розрив наших домовленостей, але і зраду мільйонів виборців ", - заявив Яценюк.

"Вона має пріоритет. Якщо Юлія Тимошенко балотується в президенти, то мій обов'язок її підтримати ", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання про те, що шансів на це мало. Оскільки навряд чи українські суди приймуть рішення на її користь, Яценюк сказав:

"А ви могли припустити, скажімо, в 2009 році, що Юлію Тимошенко політично засудять на сім років? Напевно ви сказали б мені, що цього не станеться. Ми не знаємо, що можливо і що неможливо".

"Неможливо було передбачити, що в 2006 році Віктор Янукович стане прем'єром, а в 2010-му - президентом. Тож відкиньте логіку, нею не можна керуватися, навіть граючи в шахи! Треба чинити і жити так, як вважаєш правильним, як би це не було важко"- сказав він.

"Якщо я скажу, що не хочу бути президентом, ви мені не повірите. Це було б неправдою. Посада президента - це реальна можливість змінити країну. Але діяти правильно в цій ситуації – означає підтримати Юлію Тимошенко в тому випадку, якщо вона зможе балотуватися ", - заявив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News