У колонії розповіли, що Луценко конфліктний, але не з усіма

Понеділок, 24 грудня 2012, 20:13

Дисциплінарне стягнення у вигляді попередження за порушення режиму засудженим екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком було правомірним.

Про це заявив в.о. першого заступника начальника Менської виправної колонії Володимир Пармінський, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

На судовому засіданні в колонії у понеділок, виступаючи у якості свідка, він зазначив, що за час перебування у виправній установі Луценко отримав одне дисциплінарне стягнення у вигляді попередження.

"Вважаю, що до дисциплінарної відповідальності він був притягнутий на законних підставах", - сказав Пармінський.

Він також дав характеристику поведінки засудженого: за його словами, Луценко в спілкуванні з співробітниками і керівництвом колонії запальний і вступає в суперечки, однак із засудженими не конфліктує, на зауваження інших ув'язнених реагує байдуже, "заохочень в даний час немає".

Відповідаючи на запитання сторони захисту, Пармінський підкреслив, що Луценко ніхто не позбавляв права на телефонні дзвінки близьким і родичам.

Він також підтвердив, що дзвінки екс-міністра контролює адміністрація колонії, при цьому контроль поширюється не на всі розмови, а може бути вибірковим і стосується не лише Луценка, а й усіх засуджених Менської колонії.

У свою чергу, начальник сектору охорони здоров'я Управління Госпенітенціарной служби Чернігівської області Волкова підтвердила, що вона брала участь у 5 комісійних обстеженнях стану здоров'я Луценка після його переводу в колонію.

Але вона не змогла чітко відповісти, чи контролювала видачу Луценко таблеток протягом 18 діб.

Медпрацівник також підтвердила, що діагноз, поставлений Луценко до прибуття в колонію, зокрема, про цироз печінки, на даний момент не спростують.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування