Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак: Буйних депутатів "попросимо" на 5 днів з Ради

Вівторок, 25 грудня 2012, 09:25

Спікер Верховної ради Володимир Рибак знайшов спосіб боротьби з депутатами, які влаштовують бійки у Раді. Він збирається найбільш буйних відстороняти на 5 днів від роботи.

Про це Рибак заявив в інтерв'ю "Комсомольській правді".

"(У регламенті) написано, що найбільш буйних депутатів можна на 5 днів "попросити" з Ради, щоб вони пішли із залу й не заважали працювати. Це один з варіантів", - сказав спікер, відповідаючи на запитання, як притягатиме до відповідальності депутатів-дебоширів.

Разом з тим він відзначив, що не збирається вживати більш жорстких запобіжних заходів для тих, хто любить битися в Раді.

 "Я не схильний створювати якийсь поліцейський орган, який буде перебувати в залі парламенту. Депутати б'ються – значить, потрібно надати можливість висловлювати свою думку. Адже найчастіше бійка починається, коли незадоволений депутат, який не зміг висловити свою думку, біжить до трибуни. Тут його порив підхоплюють інші", - сказав Рибак.

Він додав, що для того, щоб політсили могли домовиться, є засідання в комітетах, на фракціях, є погоджувальна рада.

"І якщо закон не готовий до розгляду, поспішати й виносити його "під купол" не потрібно, потрібно його обговорювати. Не буває такого закону, який задовольнив би всіх без винятку. Але це не значить, що ти, депутат, можеш бігати по залу, заважати працювати. Свою думку потрібно висловлювати голосуванням – іншого шляху немає", - сказав Рибак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування