Київська вчителька з Печерська погрожує самоспаленням

Вівторок, 25 грудня 2012, 12:18

Київська вчителька Ніна Москаленко погрожує самоспаленням у разі, якщо Апеляційний суд не скасує рішення Печерського райсуду Києва про позбавлення її житла.

Про це вона заявила у вівторок на брифінгу у Верховній Раді.

Вона вкотре заявила, що "не винувата у тому, що все життя прожила на Печерську, і комусь тепер сподобалася" її земля.

Москаленко заявила, що її попередили про те, що Апеляційний суд залишить у силі рішення Печерського райсуду, оскільки "рішення цієї інстанції ніколи не скасовуються".

"Я доведена до відчаю. Якщо Апеляційний суд залишить в силі рішення Печерського райсуду, то мені нема чого втрачати: я прийду до Верховної Ради, обіллюся бензином і підпалю себе, оскільки жити в цій державі я не можу", - заявила вона.

Вчителька також сказала, що дату засідання Апеляційного суду ще не призначено і спростувала інформацію про те, що вона отримала цілодобову охорону.

Крім того, Москаленко вчергове нагадала прізвища людей, які, за її словами, стоять за рейдерськими діями стосовно її землі. Зокрема, генерала Станіслава Денисюка (колишнього начальника УМВС в Харківській області, начальника податкової адміністрації Харківської області) і генерала, колишнього начальника УМВС в Сумській області Олександра Москальчука.

На ремарку про те, що проти неї йде спланована інформаційна кампанія, яку не можуть спланувати одні представники правоохоронних органів, вчителька відповіла:

"Рейдери мені завжди говорили, що це впливовий депутат від Партії регіонів і весь час називали прізвище Василя Грицака. Я думала, що хтось використовує його ім’я і зверталася до Грицака з пропозицією зустрітися і поговорити, однак він жодного разу зі мною не зустрівся і, якщо чесно, то після того мені стало навіть гірше".

Як відомо, вчителька Ніна Москаленко вже півроку воює за власну землю і будинок на Печерську. Вона пережила кілька рейдерських нападів, її вікна били, а на неї завели три кримінальні справи і намагалися звільнити з роботи.

За цими діями, як підозрює вчителька та її представники, стоїть Грицак. Також висувалися версії про те, що фігурантами цієї справи є хокеїст Юрій Бабенко, який володіє кількома ділянками землі поряд, а також генерал Станіслав Денисюк (колишній начальник УМВС в Харківській області, начальник податкової адміністрації Харківської області) і генерал, колишній начальник УМВС в Сумській області Олександр Москальчук.

Нещодавно Печерський райсуд постановив виселити Ніну Москаленко з її мамою і неповнолітнім сином з її будинку.

Представники вчительки розповідали, що зверталися до багатьох політиків і депутатів, однак майже ніхто не зміг їм допомогти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...