Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Автор книжки про "аферистку Тимошенко" був інформатором

Вівторок, 25 грудня 2012, 22:10

Автор книжки про українського екс-прем'єра "Аферистка. Справа Тимошенко", німецький публіцист Франк Шуманн був інформатором "Штазі".

Про це пише "Німецька хвиля" з посиланням на сайт Федерального фонду з опрацювання наслідків диктатури Соціалістичної єдиної партії Німеччини.

Як відомо, німецький журналіст і публіцист видав книгу "Аферистка. Справа Тимошенко", присвячену екс-прем'єру і кримінальним справам порушеним щодо неї.

"На сайті Федерального фонду з опрацювання наслідків диктатури Соціалістичної єдиної партії Німеччини є інформація про те, що Шуманн був інформатором "Штазі" (ендеерівського аналога КҐБ). Книжка про Тимошенко з-під його пера вийшла у певному сенсі ідеологічною", - зазначило видання.

"Шуманн бере протестний рух Помаранчевої революції в лапки, наводячи перелік американських грантодавців, які буцімто фінансували протестувальників. Про вшанування Голодомору за президентства Ющенка пише як про політично вмотивоване, відзначаючи при цьому, що Янукович закликав не перебільшувати кількості жертв", - йдеться у статті.

"Шуманн воліє вкладати оціночні судження у вуста інших, цитуючи журналістів відомих видань, водіїв таксі та зустрічних пенсіонерок", - зазначило видання.

"У книжці є багато чого, окрім, власне, спілкування із самою Юлією Володимирівною - українські чиновники не дозволили з нею зустрітися. Її однопартійці або прихильники співрозмовниками творця "Аферистки" теж не стали. Як пояснив автор-видавець на прес-конференції в Києві, йому не вдалося до них додзвонитися", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, на початку грудня донька Юлії Тимошенко Євгенія заявила, що останнім часом видається багато замовних книжок, які мають на меті дискредитувати екс-чиновницю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування