Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Сумщині хочуть відкликати Волкова за те, що пішов у "тушки"

Середа, 26 грудня 2012, 07:18

У Сумах опозиція ініціює відкликання  депутата Олександра Волкова.

Про це заявив заступник керівника виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" в Сумській області Сергій Бутенко, передає УНІАН.

За його словами, до нього звернулись мешканці с. Миропілля Краснопільського району Сумської області, які обурені вступом депутата від округу №158 Волкова до фракції Партії регіонів.

Вони обурены тим, що впродовж усієї виборчої кампанії він акцентував на своїй приналежності до "Батьківщини", активно використовував символіку цієї партії та зображення Юлії Тимошенко.

Бутенко розповів, що жителі районів, де балотувався Волков, просять сприяння в кампанії тиску на депутата і готові почати процедуру збору підписів з вимогою до Волкова скласти повноваження народного депутата.

Він додав, що рішення Волкова було прогнозованим, тому Бутенко був серед тих, хто просив не допустити його висування єдиним кандидатом. І ми досягли своєї мети", - сказав Бутенко.

"Але він все одно у своїй виборчій кампанії експлуатував опозиційні гасла і символіку "Батьківщини". Тому, на мою думку, зараз саме опозиція має рішуче засудити зраду виборців Волковим, які у в першу чергу робили свій вибір на користь гасла "Юлі – волю!", а не на особистість цього кандидата", - підкреслив Бутенко.

 

При цьому він зазначив, що опозиціонери усвідомлюють, що наразі відсутній досконалий юридичний механізм відкликання нардепа.

"Тому кампанія громадського тиску, яку ми починаємо, в першу має на меті психологічно тиснути на Волкова, а також добитися від депутатів прийняття закону про можливість відкликання мандату. Не виключається і подання позову", – наголосив Бутенко.

У свою чергу представник ініціативної групи мешканців села Хотінь Сумського району Віталій Танцюра зазначив: "Коли односельчани почули, що Волков, який ходив із сердечком на футболці і переконував, що йде у ВР, щоб звільнити політв'язнів, у першу чергу Юлію Тимошенко, вступив у фракцію Партії регіонів, вони почали обурюватись".

"Пізніше прийшла думка вдатися до якихось дій. Звернулись до керівника Сумського Народного руху, як члена Об'єднаної опозиції, з проханням посприяти та очолити кампанію", - сказав Танцюра. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування