Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко відзначив 2 роки ув’язнення заявою про злочин

Середа, 26 грудня 2012, 08:27

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко написав чергову заяву про злочин,  скоєний заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним та іншими посадовцями прокуратури.

Так він відзначив два роки від того дня, як колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка заарештували, повідомляє Радіо Свобода.

Луценко наголошує, що саме Кузьмін та його колеги винні в даному арешті, який Європейський суд із прав людини визнав незаконним.

"Підстави мого звернення до правоохоронних органів є юридично досконалими. Адже Європейський суд із прав людини відхилив апеляцію України і ухвалив остаточне рішення, яким визнав мій арешт незаконним – за політичними мотивами", – заявив колишній посадовець.

"Ми маємо доконаний факт про незаконний арешт людини, і маємо доведений збиток державі у розмірі понад 100 тисяч гривень. З моєї точки зору – це беззаперечний доказ злочинних дій Кузьміна та Войченка, які безпідставно позбавили мене волі та завдали збитків держави в особливо великих розмірах", – заявив Луценко в Менській колонії.

Екс-міністр додав, що за новим Кримінально-процесуальним кодексом, його адвокати передали заяву стосовно дій Кузьміна та Войченка для реагування до правоохоронних органів, і що 26 грудня його внесуть до загальнодержавного реєстру злочинів.

​​Сам Кузьмін, коментуючи рішення Європейського суду, наголосив, що у порушеннях прав Луценка під час його арешту винні не посадовці, а недосконалий Кримінально–процесуальний кодекс радянських часів, чинний на той момент.

Як відомо, Луценка заарештували, коли він вийшов зі свого будинку погуляти з собакою.

Згодом судді Печерського суду Києва засудили Луценка на чотири роки за те, що він нібито зловживав посадою міністра внутрішніх справ.

Однак Європейський суд з прав людини визнав арешт та тримання Луценка під вартою упродовж півтора року незаконним.

Це є підставою для кримінального переслідування слідчого генпрокутратури Сергія Войченка та заступника генпрокурора Рената Кузьміна, які ухвалили рішення про арешт екс-міністра, вважає Юрій Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування