Калєтнік обіцяє, що від міністерства зборів бізнесу стане тільки краще

Четвер, 27 грудня 2012, 11:02

У створеному нещодавно Міністерстві доходів і зборів може істотно скоротитися штат управлінського апарату, в тому числі керівництво.

Про це в інтерв'ю "Фактам і коментарям" заявив перший віце-спікер, колишній голова Державної митної служби Ігор Калєтнік.

За його словами, злиття податкової та митної служб "не було несподіваним".

"Державна митна служба та Державна податкова служба йшли до цього два роки", - сказав Калєтнік.

На його думку, злиття матиме позитивний ефект для бізнесу, "тому що завдяки цьому значно зменшиться кількість перевірок на підприємствах".

"Разом з тим недобросовісним підприємцям, які раніше використовували прогалини в законодавстві, стане набагато складніше ухилитися від сплати податків в повному обсязі. Адже тепер співробітники міністерства будуть використовувати єдину методологію і підходи", - сказав Калєтнік.

"Буде створена чітка система контролю: з моменту ввезення товару і до моменту його реалізації на внутрішньому ринку. Таким чином, якщо хтось і спробує ухилитися від сплати належних зборів при ввезенні товару, він обов'язково потрапить в поле зору міністерства при реалізації цього товару", - додав він.

Крім того, Калєтнік прогнозує збільшення податкових надходжень "за рахунок виведення з тіні внутрішнього ринку".

"Наявність загальної податково-митної структури, безперечно, дозволить підняти на більш високий рівень цілу низку критеріїв, які досі використовувалися податковою і митною службами. Не буде міжвідомчої конкуренції, а також спірних питань, які виникали раніше", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News