Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратника Тимошенко знову допитають у Генпрокуратурі через офшори

Четвер, 27 грудня 2012, 12:45

Адвокат депутата Григорія Немирі Микола Титаренко категорично спростовує будь-яку причетність свого підзахисного до нібито незаконного фінансування партії "Батьківщина" через офшори.

Про це Микола Титаренко заявив на брифінгу в Києві в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він підкреслює, що Немиря не ухилявся від допиту і не просив перервати його.

"Кузьмін (перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін) говорить, що Григорій Михайлович ухиляється від допитів у Генеральній прокуратурі. Це твердження не відповідає дійсності, оскільки Немиря з'явився до Генеральної прокуратури на допит, як тільки отримав повідомлення законним способом", - розповів адвокат Немирі

Він підкреслив, що Немиря в Генпрокуратурі не вимагав припинення допиту і був готовий відповідати на всі запитання слідчого. Тобто твердження першого заступника генпрокурора про те, що перший допит був перерваний на прохання Немирі, також не відповідає дійсності.

Титаренко розповів, що допит 23 грудня тривав близько 3,5 годин, а питання, фактично, задавалися тільки протягом півгодини. Решту часу слідчий вирішував питання по заявленому адвокатом клопотанню щодо звукозапису проведення допиту.

Він зазначив, що слідчий відмовив у задоволенні такого клопотання.

З метою уникнення маніпуляцій щодо причетності Немирі до фінансування, в тому числі діяльності консалтингової компанії Ridge Consulting, адвокат направив на адресу юридичної фірми адвокатський запит.

"На цей запит я отримав відповіді про ту фірму, яка, фактично, цікавить слідство, - Ridge Consulting У цій відповіді зазначено, що компанія з Григорієм Михайловичем ніяких не мала і ніколи не отримувала від нього жодних платежів за які-небудь послуги. Тож усе , що говорить Ренат Равільєвич щодо Немирі з приводу незаконного фінансування партії "Батьківщина", я вважаю, є безпідставним і в мене на руках є підтверджуючі факти ", - підкреслив Титаренко.

За словами адвоката, допит Немирі продовжиться 27 грудня о 14.00.

Як повідомлялося, асоціація "Український правозахисний альянс" подала позов до Немирі, бажаючи з'ясувати, з якими британськими PR-компаніями він співпрацював у бутність віце-прем'єром. Подільський районний суд Києва, згідно з повідомленнями ЗМІ, прийняв цей позов до розгляду.

Кузьмін 19 грудня повідомив, що прокуратура проводить перевірку фактів фінансування партії "Батьківщина" з 2007 по 2010 роки через офшорні компанії, на допит викликається Немиря.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування