На Банковій пообіцяли підкинути грошей для "швидких"

Четвер, 27 грудня 2012, 16:39

Перший заступник глави АП Ірина Акімова зазначила, що для своєчасного надання екстреної медичної допомоги потрібні не лише оснащені "швидкі", але і якісні дороги, особливо в сільській місцевості.

Про це Ірина Акімова заявила журналістам під час брифінгу в Полтаві, пише "Укрінформ".

"Важливий чинник - ми повинні не лише технічно оснастити "швидку". Якість доріг, особливо в сільській місцевості, матиме принципове значення для можливості своєчасного приїзду "швидкої", - сказала Акімова.

За її словами, центральна влада допоможе всім областям, навіть тим, де ще не почали технічне переоснащення "швидких".

"Сподіваємося, що 2013 року частина областей отримає необхідне фінансування на технічне озброєння машин GPS-навігаторами", - підкреслила Акімова.

Вона нагадала, що з 1 січня набуває чинності закон про екстрену допомогу і фінансування "швидких" повністю передано на обласні рівні.

Як відомо, у червні президент Віктор Янукович заявляв, що всі області України необхідно забезпечити спеціалізованими медичними автобусами для надання допомоги людям у сільській місцевості.

Експерти вважають, що ініційована урядовцями медична реформа не підвищує доступність і якість медичних послуг. Головними причинами є брак коштів на реалізацію "покращення" та нашвидкуруч підготовлена нормативна база.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...