Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат: прокуратура замовчує деякі речі щодо Пукача

Четвер, 27 грудня 2012, 17:23

Адвокат Валентина Теличенко вважає адекватною міру покарання - довічне ув’язнення - екс-генералу Олексію Пукачу, обвинуваченому у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це вона заявила в інтерв’ю журналістам після завершення засідання Печерського райсуду Києва, який розглядає справу Пукача, передає УНІАН.

За її словами, прокуратура просить суд засудити Пукача до "дуже тяжкого покарання, а з іншого боку замовчує декілька важливих речей і обставин, які підлягають доведенню".

При цьому Теличенко наголосила, що в обвинувальному висновку, крім прізвища колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, інші прізвища не фігурують, але, якщо посилатися на слова Пукача, то Кравченко в його присутності розмовляв з тодішнім президентом Леонідом Кучмою і, як зрозумів Пукач, в тій розмові Кравченко в чергове пообіцяв Кучмі "щодо Гонгадзе буде вирішено проблему".

"Тобто вбито", - сказала Теличенко, підкресливши, що це вже її інтерпретація показів Пукача, оскільки він дослівно не цитує те, що чув зі слів Кравченка.

"Крім того, можу сказати, що Пукач сформулював однозначно в судовому слідстві, що він не визнає змови зі своїми підлеглими, але він стверджує, що це було наслідком змови і перераховує поіменно екс-президента Леоніда Кучму, колишнього міністра внутрішніх справ Кравченка, так само Володимира Литвина називає і себе називає в цій ситуації", - сказала Теличенко.

Як відомо, вбивство Гонгадзе було скоєно восени 2000 року.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування