Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін підписав закон проти усиновлення російських дітей

П'ятниця, 28 грудня 2012, 11:30

Президент Росії Володимир Путін підписав "закон Діми Яковлєва", який був прийнятий у відповідь на ухвалення в США "списку Магнітського".

проце повідомляє прес-служба Кермля.

Путін також має намір підписати і указ про зміну порядку підтримки сиріт, передає РИА "Новости".

"До мене сьогодні надійшов уже з Ради федерації цей закон. Я поки не бачу підстав, чому я не маю його підписувати, хоча я повинен подивитися остаточний варіант і все там зважити ", - заявив Путін на засіданні Держради.

Аналогічну заяву він зробив на прес-конференції 20 грудня. Тоді президент назвав цей закон адекватною реакцією на дії американської влади.

"Я маю намір не лише підписати закон, але й указ президента Росії про зміну порядку підтримки дітей-сиріт, дітей, які залишилися без піклування батьків, і особливо тих, хто перебуває в особливо складній ситуації, я маю на увазі їхній стан здоров'я", - додав президент у четвер.

"У світі, напевно, багато місць, де рівень життя трохи кращий, ніж у нас. Ну то й що, ми туди відправимо всіх дітей? Може, й самі туди переїдемо?"- зазначив Путін.

Як відомо, опозиція прозвала "закон Діми Яковлєва" людожерським, оскільки він забороняє громадянам США усиновлення російських дітей.

За законом, який діяв раніше, американці могли усиновити важко хворих дітей, який в Росії приймати в сім'ю відмовлялися.

Сергій Магнітський загинув у СІЗО в Москві після року утримання за ґратами в умовах, які правозахисники називають "катувальними". Як вважають колеги юриста, кримінальна справа була порушена проти нього як помста за розкриття крупної податкової афери співробітників МВС і податкових інспекцій, яка коштувала російському бюджету мільярди рублів.

У "Списку Магнітського" фігурують слідчі, які організували та вели його кримінальну справу, керівники правоохоронних органів вищого рангу та судді, які санкціювали його утримання під арештом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...